da block

I tužioci će istraživati poslovanje kladionica!

da block

Na području Federacije BiH više od 300 uplatnih mjesta kladionica još je zatvoreno nakon što su nedavno zapečaćene u opsežnoj akciji Porezne uprave (PU) FBiH.

Kako je izjavio za Dnevni avaz Midhat Arifović, direktor Uprave, kladionice “Derby Bet Shop” i “Millennium” nemaju nijedno otvoreno uplatno mjesto, štaviše, uopće nemaju ni dozvolu Ministarstva finansija FBiH za obavljanje te djelatnosti. Razlog su milionska porezna dugovanja, a, kako je objasnio Arifović, ove dvije kompanije nemaju ni sklopljene ugovore o odgođenom plaćanju.

‘Osim te dvije kompanije, detaljno kontrolišemo poslovanje u prethodnom periodu i kod svih ostalih priređivača igara na sreću klađenjem. Na neki način, vršimo i određene istražne radnje u pogledu prijavljenog prometa i isplaćenih dobitaka’, kazao je Arifović.

Upitan znači li to da će biti posla i za istražne pravosudne organe, Arifović je potvrdio da će, najvjerovatnije, poslati određene izvještaje tužilaštvima. On je potcrtao da nijedna kladionica neće biti otvorena dok ne bude riješeno pitanje dugovanja prema državi, odnosno dok ne budu otklonjene nepravilnosti koje su porezni inspektori uočili tokom akcije.

(VisokoIN)