Ibišević: Učinit ćemo sve da Bosna i Hercegovina bude ponosna

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

U Brazil ne idemo samo da bismo gledali znamenitosti ili upoznavali ljude. Učinit ćemo sve da Bosna i Hercegovina bude ponosna – kazao je Vedad Ibišević, napadač nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine u intervjuu za internet stranicu FIFA-e, povodom plasmana BiH na SP u Brazilu.

Međunarodna nogometna federacija u tekstu podsjeća da je BiH 18 godina nakon rata uspjela da se kvalifikuje na najveće nogometno takmičenje na svijetu, zahvaljujući pogotku Ibiševića u posljednjem kvalifikacijskom meču u Litvaniji.

Nogometaš Stuttgarta postigao je osam golova u kvalifikacijama, ali nijedan nije važniji od onoga u meču s Litvanijom, pogotka koji je izazvao oduševljenje na stadionu, ali i veliko slavlje po povratku u zemlju.

” Plasman za Bosnu i Hercegovinu, ali i za mene znači užasno mnogo. Svjetsko prvenstvo dolazi svake četiri godine i čak je prestižnije od evropskih prvenstava. Bili smo dva puta blizu igrajući baraž, što ovaj trijumf čini više posebnim” – kazao je Ibišević.

“Odletjeli smo kući odmah nakon utakmice” – podsjetio se 29-godišnji igrač.

“Pripremili su nam sjajan doček i čak smo obišli grad u dvospratnom autobusu. Atmosfera je zaista bila čarobna “- dodao je.

Bosanskohercegovački napadač oduševljen je zbog mogućnosti da se na SP-u sastane s Brazilom. No, nada se da će se s Brazilom, kao favoritom za naslov prvaka, suočiti u nekoj od kasnijih faza prvenstva.

Također, navodi da u prvom krugu ne bi volio da bude u grupi s Njemačkom, Španijom ili Argentinom, navela je FIFA.

(VisokoIN)

Više vijesti