Ideal ženske ljepote – uzak struk i veća stražnjica!

Ideal ženske ljepote kroz historiju je promijenio mnoga lica. U davna vremena popularne su bile debele djevojke, zatim se njegovao prirodan izgled žene, a novije doba pažnju pridaje mankekenkama anoreksičnog izgleda.

Ali, prema najnovijim istraživanjima, čini se da se prirodnost opet vraća u modu i da popularne postaju žene čiji je oblik tijela poput pješčanog sata – uzak struk i veća stražnjica.

Industrija mode u sprezi sa kozmetičkom ideal ljepote dovela je do morbidnih razmjera, a čini se da je broj žrtava te opsesije savršenošću, više pripadnika pronašao među ženskom populacijom.

Da je prirodnost ženskog tijela opet postala popularna dokazuje i činjenica da su u trendu zvijezde poput Salme Hayek ili bujne Christine Hendricks, a spotovi Jennifer Lopez, koji na uzvišeno božanski način slave valovitost ženskih oblina među publikom su doživjeli veliku popularnost.

Opšte je poznato da su muškarce oduvijek intrigirale ženske grudi i njihova veličina. Tome u prilog ide i činjenica da je čak postojala i nauka koja je proučavala ženske grudi – sternomanitija. Taj pojam odnosi se na proricanje budućnosti iz oblika i obilježja na prsima, a u današnje vrijeme ovom se metodom služe i stručnjaci. Tvrde da ženin karakter možemo pročitati iz oblika i veličine njenih grudi.

Ako je vjerovati sternomantiji, prsa zakrivljena poput patlidžana odaju da dame koje ih nose imaju nordijski temperament i izrazito su oštroumne. Većina žena sa okruglim grudima poput jabuke, ne vole često mijenjati partnere i obično se udaju vrlo mlade. S druge strane, za dame sa prsima poput limuna, u seksu ništa nije zabranjeno, a u jednom danu mogu promijeniti i po nekoliko seksualnih partnera. One često postaju glumice ili vrhunske prostitutke. Ovu teoriju neki su proglasili pomalo šovinističkom, ali danas je malo ko shvaća ozbiljno.

Pojam ženskih grudi, u masovnu je proizvodnju došao prije pola vijeka. Pozamašne obline objavljivane u raznim magazinima, privukle su brojne znatiželjnike, a i danas su opsesija mnogih muškaraca. Privlačnost ženskih oblina muškarcima je već dugi niz, uz sport, česta tema razgovora, pa zato ne čudi činjenica da je i autor gore spomenute sternomantije muškarac, piše Index.

Ali, istraživanja pokazuju da je danas ipak bitnija veličina, a ne oblik grudi. Barem muškarcima. Tako tek dva posto njih voli male grudi. Najveći broj glasova dobile su četvorke – čak 38 posto. S peticom bi bilo zadovoljno 19 posto muškaraca, a svega tri posto, vrlo rado bi se izgubilo u šestici.

Žene su, s druge strane, većinom bile opsjednute veličinom svojih stražnjica. Ali, velika stražnjica danas je postala svjetski hit. To potvrđuje i plastični hirurg iz Miamija Constantino Mendieta, koji je definisao četiri ključna oblika stražnjice, a njegove klijentice najčešće traže oblik A, što označava širu i srcoliku pozadinu.

A da su bujne dame in, uvjeren je i kalifornijski umjetnik Spencer Davis, koji je 1998. Godine, pod imenom Booty Babe Art osnovao kolekciju 30 centimetra visokih figurica bujnih djevojaka i to od kombinacije gline i plastičnih masa. Njihove se cijene kreću od najmanje 70 dolara do 1.700 dolara za unikatne primjerke.

(VisokoIN)