Idealan dan za seks je…

Jeste li znali da je četvrtak najbolji dan za seks? Ili da je srijeda dan kada imate najviše šansi da pronađete ljubav svog života? Nova studija istraživača iz londonske škole za izučavanje ekonomskih znanosti kaže da ako neke stvari radimo određenim danima, uspjeh neće izostati.

Ponedjeljak
Iako poznat kao najstresniji dan u sedmici, londonski stručnjaci tvrde da je upravo on najbolji za oslobađanje od stresa. Pronađite vemena za odmor jer je ponedjeljak dan kada su šanse sa srčani udar povećane za 20 posto.

Utorak
Najbolji za sređivanje zaostalih obaveza jer smo utorkom najproduktivniji. Studija kaže da racionalni dio našeg mozga dominira razmišljanjem u prvim danima sedmice, te da to trebamo iskoristiti za obavljanje svakodnevnih rutinskih poslova.

Srijeda
Ovo je najbolji dan da krenete tražiti ljubav svog života. Srijeda je savršena za prvi sastanak, tvrdi više od 40 posto od 8.000 ispitanih samaca. Također, srijeda je savršena za traženje povišice na poslu jer su šefovi tada “najrazumniji”.

Četvrtak
Dan za seks! Nivo kortizola, koji stimulira hormone seksa, je na vrhuncu. Navijte sat i počnite se zabavljati od ranih jutarnjih sati. Poznato je da je razina spolnih hormona tada pet puta veća i kod žena i kod muškaraca.

Petak
Najbolji za odvikavanje od pušenja, a sve zbog nadolazećeg vikenda kada smo opušteniji i kada imamo čvršću volju, tvrde stručnjaci, prenosi Broj1.hr.

Subota
Ako želite potomke, onda je ovo najbolji dan da počnete raditi na tome. Djeca začeta subotom imaju veće šanse za uspjeh u životu, tvrdi jedna studija.

Nedjelja
Najbolji dan za izlaske i dobar provod u društvu dragih ljudi.

(VisokoIN)