Idriz Džafić: Razlika je neuporediva, sada smo mnogo ozbiljniji

Fudbalski klub Igman iz Konjica je aktivno krenuo sa pripremama za narednu sezonu, u kojoj ekipa predvođena šefom struke Fadilom Hodžićem želi ostvariti što bolji rezultat, te se boriti za sami vrh tabele.

Pojačava se i igrački akdar, a posljednje pojačanje kluba je odlični napadač Idriz Džafić, koji već godinama teroriše protivničke odbrane prvoligaških ekipa.

Ovaj fudbaler, koji je protekle dvije godine igrao za Olimpik, je u razgovoru za Sportske.ba istakao kako mu je veliko zadovoljstvo što je ponovo došao u Konjic, te da će se Igman boriti za što veći plasman u novoj sezoni:

”Igman je sredina iz koje sam ja i otišao u Olimpik, i tamo smo kroz dvije napravili odličan razultat. Ipak, zbog nekih situacija koje su se desile odlučio sam napustiti klub. Imao sam poziva od mnogo klubova, ali izabrao sam Igman jer poznajem sredinu, Uprava kluba je korektna, te ovdje sam zabilježio neke od najljepših uspomena u životu”, rekao je Džafić i dodao:

”Sigurno sa ovim igračima i ovim ambijentom možemo puno napraviti i ambicije su velike. Borba za opstanak uopšte ne bitrebala doći u pitanje, za razliku od prije nekoliko godina kada smo se uspjeli nekako spasiti. Mislim da je ova ekipa sada mnogo ozbiljnija”, istakao je odlični napadač.

Džafić je govorio o razlici između Igmana u koji je on prvi put došao i ovoga sad:

”Neuporediva je razlika između onog Igmana u koji sam ja prvi put došao i ovoga sad. Napravljena je odlična sportska priča sa ovim klubom, i to priča o kojoj pričaju klubovi iz vrha tabele, što znači da ćemo biti ekipa koja će napadati svaku utakmicu i ići na pobjedu u svakom meču. Imamo sve uslove za dobre rezultate, evo vidite da se radi i pomoćni teren, tako da je grad Konjic zaista mjesto gdje se fudbaler osjeća kao fudbaler”, rekao je za kraj Idriz Džafić.

(Sportske)