Igre skoro na pola puta do finala u Sarajevu

BH Telecom Sportske igre mladih su 21. i 22. jula posjetile Travnik. Oba dana je bilo uzbudljivo i u pojedinačnim i u ekipnim sportovima. 1255 dječaka i djevojčica, iz Novog Travnika, Viteza, Busovače, Kiseljaka, Jajca, Bugojna, Ključa i Travnika svjedočilo je najljepšoj sportskoj priči. Slijedeća destinacija Igara je grad Livno.

Već drugu godinu održavanja najvećeg besplatnog takmičenja za djecu, Općina Travnik je dala svoju podršku. Načelnik Općine, Admir Hadžiemrić posjetio je mališane u dvorani Osnovne škole “Travnik“ i tom prilikom izjavio: “Drago mi je što sam danas ovdje i što svjedočim druženju djece na ovako zdrav i koristan način. Općini Travnik je velika čast i zadovoljstvo što smo domaćini ove sportske manifestacije.“ Gospodin Hadžiemrić je poželio dobrodošlicu i svim prisutnim mališanima iz drugih gradova.

Travnik je bio osmi grad u kome je održano regionalno takmičenje, a Igre će posjetiti još jedanaest gradova prije finalnog takmičenja u Sarajevu. Veliko interesovanje je vladalo za sve discipline koje su u programu Igara, a najbolji šahista u Travniku bio je Tarik Ekmeščić. Nakon finalne partije Tarik je rekao: “Nisam očekivao ovako mnogobrojnu i jaku konkurenciju,“ i dodao da je ponosan jer je izborio finale. U igri „Između dvije vatre“ pobjedila je ekipa „Victory“. Kako ističu članovi ovog tima, cijelu godinu su uigravali akcije, a djevojčica Džana Smajić je zaključila:“Trud se isplatio, idemo u Sarajevo!“

Svi mališani koji se nisu prijavili, a željeli bi sudjelovati na Sportskim igrama mladih, još uvijek to mogu učiniti na stranici www.igremladih.ba i pozivom na broj telefona 033 711 930. Dječaci i djevojčice se mogu prijaviti i na dan takmičenja na sportskim terenima na kojima je predviđeno takmičenje. Naredni grad u koji Igre putuju je Livno, a takmičenje će biti održano 25. jula.

(VisokoIN)