Ilijaš dobija modernu Gradsku tržnicu, svečano otvorenje u subotu

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Svečano otvorenje Gradske tržnice u Ilijašu bit će upriličeno u subotu, 19.05.2018. godine u 10 sati, na lokalitetu Banovac. Vrijednost projekta je 640.000 KM, a sredstva su osigurali Općina Ilijaš, Vlada Kantona Sarajevo i Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Izvođač radova bila je firma Fazum gradnja d.o.o. Ilijaš, a nadzor nad izvođenjem radova vršila je firma Construct d.o.o. iz Zavidovića.

Nakon zvaničnog otvorenja Gradskom tržnicom će upravljati JKP Vodostan d.o.o. Ilijaš.

Gradska tržnica sastoji se iz dva dijela: zatvorenog dijela dimenzija 15×20 metara i otvorenog dijela, odnosno nadstrešnice dimenzija 20×25 metara. Tržnica će predstavljati mjesto gdje će ilijaški poljoprivrednici moći plasirati svoje proizvode svaki dan, a ne samo subotom, kako je bilo dosad.

Realizacijom ovog projekta građani Ilijaša dobili su modernu Gradsku tržnicu u kojoj će se moći prodavati proizvodi životinjskog porijekla – mlijeko, jaja itd.

Izgradnjom tržnice stvorene su pretpostavke da građani Ilijaša mogu nabavljati proizvode u svom gradu svaki dan, a i mogućnost poljoprivrednim proizvođačima sa područja općine Ilijaš da plasiraju svoje proizvode, saopćeno je iz Općine Ilijaš.

Više vijesti