Imamu iz Kiseljaka zapaljen automobil i garaža na Novu hidžretsku godinu

U Kiseljaku, u mjestu Duhri, sinoć je došlo do požara, kada je nepoznat počinilac imamu iz ovoga džemata, Mustafi ef. Pašić, zapalio privatni automobil.

Automobil je zapaljen u garaži ispod stana, gdje su spavala djeca. Međutim, brzom reakcijom imama spriječena je veća katastrofa.

Kako je za Avaz.ba potvrdio portparol MUP-a SBK Hasan Hodžić do cijeli slučaj je prijavljen policiji u 00:20 sati.

– U 00:20 sati je prijavljeno da je došlo do zapaljenja garaže u kojoj se nalazilo i putničko vozilo Škoda Octavia u vlasništvu M. P. rođenog 1979. godine iz mjesta Duhri. Radi se o zapaljenju jer nije utvrđeno da li je požar ili paljevina. Odmah na lice mjesta izašli su policijski službenici Kiseljak i pripadnici dobrovoljnog vatrogasnog društva koji su požar lokalizovali. O slučaju je obaviješten kantonalni tužilac, a inspektori vrše uviđajne radnje i poduzimaju i druge mjere i radnje na utvrđivanju svih okolnosti koje su dovele do zapaljenja garaže i vozila – kazao je Hodžić.

Iz Medžlisa islamske zajednice Kiseljak izražava se zabrinutost zbog ovog nedjela koje se dogodilo u Novogodišnjoj noći, kada muslimani dočekuju Novu hidžretsku godinu i te prve trenutke provode u ibadetu.

Stoga, Medžlis Kiseljak traži od nadležnih organa da u što kraćem roku istraže ovaj slučaj i što prije pronađu počinioca.