Imenovani čelnici policijskih tijela BiH

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine imenovalo je Zorana Galića za direktora i Fahrudina Halača za zamjenika direktora Granične policije BiH.

Za direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u BiH imenovan je Mirsad Vilić, a za njegove zamjenike Ivica Bošnjak i Ranko Vuković.

Istovremeno je Đuro Knežević imenovan za zamjenika direktora Državne agencije za istrage i zaštitu.

Ova imenovanja izvršena su nakon što je Vijeće ministara upoznato s rang-listom uspješnih kandidata za izbor direktora i zamjenika direktora policijskih tijela koju je predložio Nezavisni odbor kao nezavisno tijelo policijske strukture Bosne i Hercegovine, a nakon završene procedure javnog konkursa.

Na sjednici je, na prijedlog Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH, prihvaćen zahtjev Uroša Pene za razrješenje dužnosti zamjenika direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela zbog odlaska u penziju, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.