Incident na protestu radnika Pretisa

Radnici firme Pretis danas su se okupili da protestuju zbog neispunjavanja sporazuma sa Upravom firme o isplati dvije zaostale plaće.Naime, kako su naveli jedna plaća im je isplaćena, druga ne.

Tokom protesta radnicima nije bilo dozvoljeno da napuste krug fabrike, a članovima sindikata da uđu u krug preduzeća pri čemu je došlo i do manjeg fizičkog incidenta sa obezbjeđenjem, javlja reporter N1.
Nekoliko desetina radnika Pretisa danas se okupilo ispred firme kako bi protestovali zbog, kako kažu, neispunjavanja dijelova sporazuma sa upravom firme.

Za N1 je govorio Enes Hurić, član sindikata radnika Pretisa koji je kazao:

“Kako je došao novi sindikat, imali smo zahtjev da razgovaramo. Nazivali su nas plaćenicima i kriminalcima i pitali ko nas plaća da razvaljujemo firmu? Zar meni da pada na pamet da razvaljujem firmu nakon 39 godina rada?”, kazao je i dodao:

“Uvijek isti govor, da mi slabo radimo, da nismo ispunili norme. Ja ne bih pričao o ugovorima, naše je da radimo a nemamo nikakve uslove za rad“.

Da li ste imali kontakt sa Upravom?

“Poslije zabrane ulaska prvog ja sam zgađen, dočekalo nas je obezbjeđenje. Gore nam je bio zabranjen ulazak, a kada sam se vratio odozgo, onda nam je zabranjen ulazak u naše zgrade. Nikad nas ranije nisu odbili za pregovore“, poručio je u razgovoru za N1.
Dodao je da će protesti trajati i dalje dok se ne ispune zahtjevi.

“Protesti traju sve do ispunjenja zahtjeva, pitao sam ministra šta ako prekrše sporazum, rekao je: Zaustavite proizvodnju, izbacite direktora”, kazao je.

Nekoliko desetina radnika se okupilo, a stigla je i policija.

Unesite komentar