Incident u Mostaru: Razbijene ploče na Partizanskom groblju

Na Dan državnosti Bosne i Hercegovine, danas u Mostaru desio se incident na Partizanskom spomen obilježju koje je osvanulo s porazbijanih desetak kamenih ploča.

Policijske snage danas su osiguravale područje oko Partizanskog spomen obilježja i tijekom svečanosti polaganja cvijeća povodom Dana državnosti BiH.

Inače, Partizansko spomen obilježje u Mostaru često je poprište vandalizama i skandala, iako se radi o zaštićenom spomeniku, koji je u planu posjeta svim turistima grada na Neretvi.

Nažalost, jučer je na ovome mjestu izvršen i napad na studenata iz susjednih zemalja koji su posjetili Mostar, što su osudili Studentski zborovi, ali i cjelokupna javnost.

„Ovaj posjet studentske delegacije nije bio najavljen i policija ga nije osiguravala. Napad je prijavljen MUP-u HNK i istraga o incidentu je u tijeku“, rekao je za AA glasnogovornik MUP-a HNK-a Ljudevit Martić.

Jutrošnji incident razbijanja ploča, kako ističe, ne može se dovoditi u pitanje s jučerašnjim napadom na studente, jer je očevid u tijeku.

„O svemu ćemo znati više tijekom sljedećeg tjedan kad bude završena istraga“, istakao je Marić.

Vezani članci

Vlada Federacije BiH uvezala staž rudarima

Visokoin.com

Kako je Zambija odala počast Đorđu Balaševiću

Visokoin.com

Ovo je pritisak na Gordanu Tadić zbog rada na predmetima ‘Memić’ i ‘Dragičević, nekoga boli njen rad…’

Visokoin.com

PALA ODLUKA: Predstavnici iz RS neće učestvovati u radu zajedničkih institucija u BiH

Visokoin.com

Tri godine nakon incidenta nije poznato ko je napao Oružane snage BiH u Čapljini

Visokoin.com

‘Vidio sam kako sjedište leti i kida djevojci ruku’: Stravične ispovijesti preživjelih putnika kobnog autobusa za Kosovo

Visokoin.com