Incident u Mostaru: Razbijene ploče na Partizanskom groblju

Na Dan državnosti Bosne i Hercegovine, danas u Mostaru desio se incident na Partizanskom spomen obilježju koje je osvanulo s porazbijanih desetak kamenih ploča.

Policijske snage danas su osiguravale područje oko Partizanskog spomen obilježja i tijekom svečanosti polaganja cvijeća povodom Dana državnosti BiH.

Inače, Partizansko spomen obilježje u Mostaru često je poprište vandalizama i skandala, iako se radi o zaštićenom spomeniku, koji je u planu posjeta svim turistima grada na Neretvi.

Nažalost, jučer je na ovome mjestu izvršen i napad na studenata iz susjednih zemalja koji su posjetili Mostar, što su osudili Studentski zborovi, ali i cjelokupna javnost.

„Ovaj posjet studentske delegacije nije bio najavljen i policija ga nije osiguravala. Napad je prijavljen MUP-u HNK i istraga o incidentu je u tijeku“, rekao je za AA glasnogovornik MUP-a HNK-a Ljudevit Martić.

Jutrošnji incident razbijanja ploča, kako ističe, ne može se dovoditi u pitanje s jučerašnjim napadom na studente, jer je očevid u tijeku.

„O svemu ćemo znati više tijekom sljedećeg tjedan kad bude završena istraga“, istakao je Marić.