Inspekcija zapečatila 7 objekata i izrekla kazne u vrijednosti 42.000 KM

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Porezna uprava Federacije BiH, 1. februara izvršila je ukupno 254 inspekcijska nadzora na području Federacije BiH, kada je zbog utvrđenih nepravilnosti zapečaćeno 25 objekata, izdato 125 prekršajnih nalga sa ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 326.550 KM.

– U okviru tih aktivnosti na prostoru ZDK tokom 36 obavljenih kontrola inspektori su otkrili 7 objekata, koji su radili bez odobrenja nadležnog organa, 10 slučajeva neevidentiranja prometa putem fiskalnog uređaja, te zatekli 9 neprijavljenih radnika, – potvrdila je za RTV Zenica, Adisa Hamzić, stručni saradanik za odnose za javnošću Porezne uprave Federacije BiH.

Zbog utvrđenih nepravilnosti i nepoštivanja Zakona na teritoriji ovog kantona zapečaćeno je 7 objekata, te izdato 20 prekšajnih naloga sa ukupnim iznosom izrečenih kazni od 42.000 KM.

Aktivnostima inspekcijskog nadzora na prostotu Federacije BiH bili su obuhvaćeni porezni obveznici, koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost, drvno-prerađivačku, građevinsku, trgovinsku i druge uslužne i proizvodne djelatnosti.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.