da block

Inspektori zapečatili 172 poslovnice kladionica širom FBiH

da block

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH u utorak su na području Federacije BiH proveli sveobuhvatnu aktivnost kontrole zakonitosti poslovanja pravnih lica, priređivača igara na sreću klađenjem: “Millenium” d.o.o. Mostar, “Derby Bet Shop” d.o.o. Mostar, i “Premier World Sport“ d.o.o. Čitluk, saopćeno je u srijedu iz Porezne uprave Federacije BiH.

U provedenim aktivnostima ukupno su kontrolisana 272 uplatna mjesta ovih pravnih lica.

Zbog neposjedovanja rješenja, odnosno odobrenja za rad Federalnog ministarstva finansija, te utvrđenih ostalih nepravilnosti, zapečaćena su ukupno 172 uplatna mjesta, navodi se u saopćenju.

Zbog neposjedovanja odobrenja za rad u postupku nadzora poreznog obveznika “Millenium” d.o.o. Mostar, od kontrolisanog 101 uplatnog mjesta, zapečaćeno je 75, a od 122 kontrolisanih uplatnih mjesta poreznog obveznika “Derby Bet Shop” d.o.o. Mostar zapečaćeno je 95 po istoj osnovi.

Zbog nezakonitog priređivanja igara na sreću klađenja (loto putem interneta), pravnom licu “Premier World Sport” d.o.o Čitluk, su u postupku nadzora 49 uplatnih mjesta zapečaćena dva uplatna mjesta, saopćeno je iz Porezne uprave.

Istovremeno, u toku provođenja kontrole zakonitosti priređivanja igara na sreću, zaposlenici Odsjeka za prinudnu naplatu kantonalnih poreznih ureda FBiH su u cilju naplate duga vršili pljenidbu gotovog novca zatečenog u kasama poreznih obveznika. Ova aktivnost će biti nastavljena i u narednom periodu.

Kako bi se povećala disciplina u ovom segmentu poslovanja, Porezna uprava FBiH nastavlja aktivnosti kontrole zakonitosti poslovanja priređivača igara na sreću klađenja, te je na području Kantona Sarajevo, 3. aprila kontrolom obuhvatila i druga pravna lica koja priređuju igre na sreću klađenja: “Bet Live”, “Sport Plus”, “BH Play”, “Petica Plus”, “Wiliams” i “Formula”. saopćila je služba za odnose s javnošću Porezne uprave FBiH.

(VisokoIN)