Instagram spaja čet sa Facebook Messenger aplikacijom

Čini se da Facebook radi na svom planu objedinjavanja sistema četova preko svojih aplikacija, ali izgleda sporo. Korisnici su počeli da primaju obavkeštenja putem Instagramovih Android i iOS aplikacija da će uskoro moći da razgovaraju sa prijateljima koji koriste Facebook, odnosno Messenger. Ikona papirnog aviona za DM zamijenjena je sa Messenger logotipom.

Međutim, još uvijek nije moguće da pošaljete poruku prijateljima koji koriste Facebook, pa se pretpostavlja da je najava možda stigla prerano.

Najava da će Facebook integrisati sve četove svojih društvenih mreža u jedan, počela je da intrigira korisnike. Naime, prije par dana stigla nam je vijest da će Instagram prvi uvesti te promjene. Međutim, za sada korisnici nisu u mogućnosti da putem Instagrama pošalju poruku svojim prijateljima na Facebooku. Ažuriranje bi trebalo da donese živopisniji izgled četova i mogućnost odgovaranja na poruke prevlačenjem preko istih.

Kompanija objašnjava da će Instagram, Messenger i WhatsApp biti integrisani u jedan čet, i da će imati end-to-end enkripciju. Ovim žele da stvore privatniji prostor za korisnika, a pristup svim prijateljima na ovaj način, iz jedne aplikacije, u tome može pomoći. Naravno, ovo će dobro doći kompaniji da konačno stave tačku na akvizicije Instagrama i WhatsAppa i pokušaje razdvajanja ovih firmi od strane američkih regulatornih tijela.

Unesite komentar