Interpol raspisao potjernicu i za šestim Srbinom

Interpol je u ponedjeljak raspisao potjernicu i za šestim Srbinom s Kosova koji se sumnjiči za ubistvo pripadnika specijalne jedinice kosovske policije ROSU 26. jula kod Zubinog Potoka, prilikom nelegalnog pokušaja razmještanja kosovskih carinika na administrativne prelaze sa Srbijom.

– EULEX je preko UNMIK-a, u slučaju ubistva pripadnika kosovske policije 26. jula, zatražio od Interpola raspisivanje potjernice za šestoricom Srba, potvrdio je Tanjugu portparol EULEX-a za sjever Kosova Hans-Kristijan Klasing.

– Na zahtjev EULEX-a i kosovskog tužilaštva u Mitrovici u slučaju ubistva oficira kosovske policije na sjeveru Kosova 26. jula, 19. oktobra je Interpol izdao međunarodne potjernice za šestoricom osumnjičenih, rekao je on.

Klasing je naveo da je EULEX zatražio, preko UNMIK-a, da se raspišu potjernice za Ratomirom Božovićem, Dušanom Jovanovićem, Radomirom Kasalovićem, Radovanom Radićem, Milovanom Vlaskovićem i Slobodanom Vučinićem.

Na osnovu zahtjeva EULEX-a, UNMIK, u čijoj je nadležnosti komunikacija s Interpolom, zatražio je od međunarodne policijske organizacije raspisivanje međunarodnih potjernica za osumnjičenima za ubistvo pripadnika ROSU Envera Zumberija.

UNMIK je svoj zahtjev Interpolu, kako je Tanjugu potvrdio portparol misije UN-a na Kosovu Olivije Salgado, uputio u četvrtak pošto je dobio svu dokumentaciju od EULEX-a.

Tada su se na internet stranici Interpola našla, međutim, imena samo petorice Srba, dok je ime Radomira Kasalovića nedostajalo.

Interpol je u ponedjeljak na svojoj internet stranici, gdje se nalaze međunarodne potjernice, stavio i ime Radomira Kasalovića.

(VisokoIN/Fena)

Vezani članci

Mirjana Hrga postaje savjetnica Kolinde Grabar-Kitarović

VISOKOIN.COM

Muče profesore, skidaju se goli, uništavaju školu – i sve to snimaju i objavljuju na internetu!

VISOKOIN.COM

Sutra završne riječi na suđenju Iliji Jurišiću

VISOKOIN.COM

VIDEO – Snimka koja vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim

VISOKOIN.COM

U Titovom sefu nema ništa Titovo!?

VISOKOIN.COM

Doktori nisu mogli vjerovati: Dječak iz Hrvatske preživio strujni udar od 20.000 volti!

VISOKOIN.COM