Inzaghi: Džeko je već pokazao kakav je igrač

Simone Inzaghi, trener Intera, kazao je kako nisu mogli zamisliti bolji početak sezone nakon što su pobijedili Genou sa 4:0- Strijelac jednog gola bio je i kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko.

– Bio sam prilično uvjeren da će tim dobro proći jer sam ih od 8. jula gledao kako rade sa velikim entuzijazmom u želji da nauče nove koncepte. Nismo mogli tražiti bolji početak, posebno pred našim navijačima, rekao je Inzaghi za DAZN nakon što je na klupi zamijenio Antonija Contea.

Calhanoglu je postigao pogodak i upisao asistenciju, kombinujući dobro s Džekom koji je, također, imao isti učinak.

– Calhanoglu je sjajan igrač, sposoban ujediniti kvalitet i kvantitet, tako je trčao i za ekipu. Svaki put kad sam igrao protiv njega, on mi je stvarao probleme. Imali smo sreću da ga dovedemo i mislim da može postati jači jer ne shvata koliko je dobar” dodao je.

“Bilo je zabavno gledati kako igra ova ekipa. Stefano Sensi nije bio u svojoj tradicionalnoj ulozi, ali dobro se snašao na treninzima, morao sam pronaći nešto za njega. Trebali bismo nastaviti s takvim pristupom”, rekao je Inzaghi.

Inter traži drugog napadača, a opcije su od Atalantinog Duvana Zapate do Joaquina Corree iz Lazija ili krilnog napadača Borussije M'Gladbach Marcusa Thurama.

“Naravno da moramo kompletirati sastav jer je odlazak Romela Lukakua bio neočekivan. Džeko je već pokazao kakav je igrač, nadam se da ćemo dovesti još nekoga ko može postići bitne golove”, kazao je Inzaghi.

Unesite komentar