Islamska zajednica BiH protiv polugolih go-go plesačica na nastupu popularne Inne

Rumunska pop senzacija Inna nastupiće 28. aprila u sarajevskoj „Zetri“, a na konferenciji za novinare održanoj danas bilo je i riječi o protivljenju Islamske zajednice BiH nastupu plesačica.

Sudeći prema najavama, biće ovo pravi spektakl – scena od 150 kvadratnih metara, LED zavjesa sa hologramima većim od 25 metara, zvuk jačine 120.000 vati i specijalni 3D laseri samo su dio onoga što očekuje publiku.

Sarajevsku publiku će, uz Innu zabavljati i čuveni njemački DJ Tom Novy kao i poznata plesna grupa iz Češke “Soulfly Girls”, piše portal Mondo.

Na konferenciji za novinare održanoj danas u Sarajevu, pored najave koncerta bilo je i riječi o protivljenju Islamske zajednice BiH nastupu plesačica, koje je IZ ocijenila kao previše provokativne i neprimjereno erotične.

Organizator Edin Dinarević iz „Ed bookinga“ je naglasio da je zahtjev IZ uvažen i da će organizator dati sve od sebe da plesni nastup bude u granicama pristojnosti, prenosi Mondo.

Atraktivna Inna je dvostruka dobitnica MTV-eve nagrade u kategoriji Best Romanian Act, a poznata je po pjesmama „Hot“, „Amazing“ „Sun Is Up“, „Club Rocker“ i „Un Momento“, koje u zbiru imaju preko 200 miliona pregleda na YouTube-u.

(VisokoIN)