Ismet Gavrankapetanović počeo raditi u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Doktor Ismet Gavrankapetanović danas je počeo raditi u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, potvrdio je za Klix.ba direktor ove zdravstvene ustanove Zlatko Kravić koji ističe da je velika sreća što stručnjak poput njega karijeru nije nastavio u inozemstvu.

“Njegov dolazak puno znači za Opću bolnicu jer je doktor Gavrankapetanović stručnjak koji prevazilazi bh. okvire, jedan kompletan ortoped koji stvarno voli svoj posao i ima rezultate iza sebe”, kazao nam je Kravić.

Ističe da je jedini problem to što je Gavrankapetanović najbolji u dječijoj ortopediji, a Opća bolnica nema taj odjel.

Podsjećamo, grupa hirurga s Klinike za ortopediju i traumatologiju KCUS-a na čelu s Ismetom Gavrankapetanovićem u septembru prošle godine je organizovala konferenciju za medije na kojoj je iznijela niz optužbi i kritika na račun menadžmenta KCUS-a zbog lošeg odnosa prema uposlenicima i neadekvatnih uslova za rad. Nekoliko dana kasnije hirurzi Semin Bećirbegović, Senad Maksić i Hasan Tanović su napustili KCUS i prešli u Opću bolnicu “Prim. dr. Abdulah Nakaš”. Ubrzo nakon toga otkaz je dao i Gavrankapetanović koji je poručio da su on i njegove kolege pokazali kako se brani časna ljekarska profesija.

Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović radni odnos u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu zasnovao je 3. maja 1989. godine, a njegov radni odnos završen je 29. decembra 2017.

Više vijesti