Isplata primanja za budžetske korisnike u ZDK u ponedjeljak?

Isplata ranije obračunatih martovskih primanja za oko 8 hiljada budžetskih korisnika u Zeničko dobojskom kantona u /ZDK/,mogla bi uslijediti u ponedjeljak,30. aprila,kao najrealniji termin za održavanje Skupštine i usvajanje ovogodišnjeg budžeta,izjavio je danas u razgovoru za RTV Zenica premijer ovog kantona,Fikret Plevljak.

Premijer ZDK je potvrdio da je predsjednik Federacije BiH,Živko Budimir,danas stavio potpis na izmjene Zakona o izvršnom postupku,usvojene u oba doma federalnog parlamenta,koje preciziraju da se za izvršne sudske presude izdvajaju sredstva u skladu sa mogućnostima budžeta.

-Sve ćemo učiniti da Zakon bude objavljen već sutra u Službenom listu,ali je realno da to bude u petak,što znači da bi Skupština ZDK zasjedala u subotu ili ponedjeljak,pojasnio je premijer Plevljak.

Zbog procedure usvajanja izmjena Zakona o izvršnom postupku Federacije BiH,Vlada ZDK je 30. marta povukla pripremljen Prijedlog budžeta za 2012. godinu sa sjednice kantonalne skupštine.

Do kraja marta na snazi je bila Odluka o privremenom finansiranju ZDK,što znači da su od tada bile onemogućene sve isplate iz budžeta.

(VisokoIN)