Ispod haube i u vratima mu pronašli pet kilograma marihuane

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje prilikom kontrole prometa robe i putnika na Graničnom prelaz Hum otkrili su 5,35kg zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuana.

Prilikom obavljanja redovnih aktivnosti i zadataka na kontroli prometa robe i putnika na GP Hum, ovlašteno službeno lice UINO izvršilo je kontrolu vozila bh. registarskih oznaka u kojem su se nalazila tri bh. državljanina.

Pregledom vozila, ovlašteno službeno lice UINO pronašlo je paketić dimenzija 25×15 cm koji je u sebi sadržavao zeljastu materiju koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

Po otkrivanju gore navedene materije, na nadležno postupanje pozvani su dežurni službenici Grupe za spriječavanje krijumčarenja Regionalni centar Sarajevo, koji su uz asistenciju Granične policije izvršili obezbjeđenje lica i vozila te poduzimanja mjera iz njihove nadležnosti.

U saradnji sa službenicima Granične policije izvršen je detaljan pretres vozila shodno nalogu Tužioca kao i sudije za prethodni postupak. Tom prilikom korištena je specjalistička oprema donirana od strane EXBS programa koja je pomogla pri otkrivanju narkotičkih sredstava u skrivenim dijelovima i posebnim pregradama vozila.

Po završetku specjalističkog pregleda pronađeno je 5,35 kg zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu koja je po naredbi suda oduzeta, a lica lišena slobode od strane pripadnika Granične policije, što predstavlja još jedan u nizu dobar primjer međuagencijske saradnje na terenu.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.