Istopi kilograme na zdrav način!

Postoje ljudi koji imaju brži metabolizam od ostalih te koji mogu pojesti šta god požele, a da se pritom ne debljaju, kao i oni kojima je metabolizam sporiji te se čini kako se na njih primaju voda i zrak.

Upravo iz tih razloga donosimo savjete kojima ćeš ubrzati svoj metabolizam i učiniti da suvišni kilogrami napokon nestanu s tvoga tijela.

Povećaj mišićnu masu – poznato je da mišići sagorijevaju više kalorija od ostalog masnog tkiva u tijelu, ali jesi li znala da sagorijevaju osam puta više kalorija? Ovo bi svakako trebao biti dovoljan poticaj i motivacija da se odlučiš za fizičku aktivnost po svome guštu i povećaš svoju mišićnu masu.

Vrijeme za vježbanje – najbolje vrijeme za vježbanje je različito za svakog pojedinca, neki će se tako radije odlučiti za jutro, a drugi za večer, prenosi Index. No važno je napomenuti kako ujutro određeni hormoni postižu najvišu razinu i na taj se način potiče metabolizam, pa se vježbanjem ujutro gubi više kalorija nego popodne.

San – za ravnotežu organizma i metabolizma važno je dobro se naspavati jer se u protivnom metabolizam usporava.

Ugljikohidrati – ugljikohidrate je najbolje izbjegavati nakon 18 sati jer se tada pretvaraju u masnoću.

Bjelančevine – ne samo da stvaraju osjećaj sitosti već one izgrađuju mišićno tkivo koje sagorijeva masnoću pa bi se stoga trebale nalaziti i u svakom obroku.

(VisokoIN)