Italijanski mediji: Benzema dogovorio prelazak u Milan

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Prema navodima italijanskih medija Karim Benzema, dugogodišnji fudbaler Real Madrida dogovorio je uslove za prelazak u Milan.

Medijski izvještaji tvrde da su se početkom sedmice posrednik Ludovic Fattizzo, zastupnici Benzeme, te trener Genaro Gattuso i sportski direktor Massimiliano Mirabelli sastali u Milanelu, sportskom centru Milana. Navodno Benzema je prihvatio ponudu Milana, kojem je jučer odlukom Arbitražnog suda za sport omogućeno da igra Ligu Evrope, bez obzira na prethodnu odluku Evropske fudbalske federacije o izbacivanju slavnog kluba iz takmičenja zbog kršenja finansijskog fair playa.

Navodno Milan je Benzemi obećao istu platu kao u Realu, a to je devet miliona eura godišnje, i ugovor do 2022. godine. S obzirom da je Francuzu 30 godina radi se o veoma unosnoj ponudi. No, Benzema sa Realom ima ugovor do 2021. godine, pa je odluka o njegovom prelasku u Milan u rukama predsjednika kluba Florentina Pereza.

Benzema je počeo karijeru u Olympique iz rodnog Lyona. U Real je prešao 2009. godine i od tada za “kraljevski klub“ odigrao 413 takmičarskih utakmica i postigao 192 gola. U dresu reprezentacije Francuske upisa je 81 nastup uz 27 golova.

Više vijesti