Ivo Ištuk: Iza smo Belgije, ali smo bolji od Grčke

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Reprezentacija BiH će se za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji boriti s Belgijom, Grčkom, Estonijom i Kiprom u okviru grupe H, a poznati bh. trener Ivo Ištuk smatra da naš državni tim ima realne šanse za osvajanje barem drugog mjesta.

Ištuk je kao glavnog favorita izdvojio Belgijance, BiH je ocijenio drugom najjačom reprezentacijom u grupi, ali je upozorio da ne smije biti opuštanja.

“Belgija je apsolutni favorit u našoj grupi, dok smo mi druga reprezentacija po kvalitetu, ali ne trebamo se smatrati izrazitim favoritima u susretima s Grčkom, Kiprom i Estonijom. Gledajući objektivno, trebali bismo se plasirati na SP, imamo dobre šanse da budemo drugi u grupi. Treba sačekati i vidjeti šta ćemo napraviti u aktuelnim kvalifikacijama na gostovanju kod Belgije”, izjavio je Ištuk.

Dosta odgovora o tome šta možemo očekivati u narednim kvalifikacijama dobit ćemo nakon nadolazećeg duela s Belgijom u okviru aktuelnih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

“Prije svega, cilj nam je da napravimo nešto u Belgiji za ove kvalifikacije kako bismo ostali u utrci za plasman na Evropsko prvenstvo. Realno je očekivati da se do početka kvalifikacija za SP dosta stvari promijeni. Po trenutnom stanju smo iza Belgije, ali bolji od Grčke, tako da imamo dobre šanse da se nađemo u Rusiji na SP”, rekao je trofejni bh. trener.

Plasman na Euro bi nam itekako bio koristan za samopouzdanje uoči kvalifikacija za SP.

“Nadam se da ćemo se plasirati na Euro, jer bi nam to bio vjetar u leđa za naredne kvalifikacije”, završio je Ištuk.

(Klix/VisokoIN)

Više vijesti