Iz FUCZ 2 miliona za Patrio Visoko: Krije li se advokat direktora Solaka iza ove firme….

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Pored činjenice da je cijena isporučene robe veća od tržišnih, naznake su da se iza ove firme krije firma KM Trade čiji je djelomični vlasnik Kadrija Kolić, advokat direktora FUCZ Fahrudina Solaka, piše Tačno.net.

Ovaj portal prošle sedmice je objavio tekst o nabavkama medicinskih termalnih kamera koje je opština Centar firmi Patrio d.o.o. platila drastično više od tržišnih vrijednosti.

Tako je Opština Centar 9 kamera za mjerenje tjelesne temperature platila 40.000 KM firmi Patrio d.o.o., međutim realna cijena ove opreme koja je po navodima donirana institucijama za borbu protiv korona virusa, može se nabaviti po cijeni od 300 do 600 dolara.

Patrio d.o.o. Visoko prema podacima iz službenog lista nastaje 24. aprila 2019. preregistracijom firme Guard Security d.o.o. u nekadašnjem vlasništvu Kemala Bakovića. Baković naglašava da je firmu prodao izvjesnom Sulejmanu Abazoviću iz Zenice.

Prema registru poslovnih subjekata Patrio d.o.o. Visoko nalazi se na adresi Zanatski centar Sebilj II 40 u Visokom. Novi Zanatski centar u Visokom već duži niz godina je napušten i ruiniran objekt.TOP VIJESTI

Više vijesti