Izetbegović: Krize nema, ali ima nesporazuma i nepovjerenja

Delegacije SDA i HDZ-a BiH kasno poslijepodne održale su sastanak u zgradi Predsjedništva BiH. Kako je kazao Bakir Izetbegović, krize u funkcionisanju vlasti nema.

“Krize nema, ali ima sporosti u radu, nesporazuma, bespotrebnih nepovjerenja, bespotrebnih zastoja. Imali smo dug i iskren razgovor i mislim da će sada stvari nešto bolje sada ići”, kazao je Izetbegović nakon sastanka.

On se danas nije sastao sa predsjednikom SBB-a Fahrudinom Radončićem koji je prethodno bio na sastanku sa Draganom Čovićem, liderom HDZ-a.

“Vrlo rado ću se sastati sutradan sa Radončićem. Tumačenje Suda je da se možemo sastati, koliko znam. Što se mene tiče, možemo se sastati i večeras”, poručio je Izetbegović.

Govoreći o problemu Mostara, Izetbegović je kazao da će SDA i SBB izaći sa zajedničkim prijedlogom.

Nakon što je Bakir Dautbašić danas odustao od kandidature, Radončić je objavio da će Ismir Jusko, aktuelni ministar MUP-a Kantona Sarajevo, biti SBB-ov kandidat za ministra prometa i komunikacija u Vijeću ministara BiH.

Izetbegović je kazao da će dobiti podršku od SDA.

“Svakog kandidata SBB-a ćemo podržati. Drago nam je da se gospodin Dautbašić odlučio na ovakav odgovoran potez. Pozdravljam odluku da gospodin Jusko preuzme tu poziciju i mislim da će biti dobar”, kazao je Izetbegović.