Izgladnjela i zapuštena Zmajeva stoka teroriše Šipovo (VIDEO)

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Neobična i bizarna situacija odvija se na ulicama Šipova, gdje se krdo krava, bikova, ali i konja opušteno kreće glavnim ulicama ove opštine, pokušavajući da se domogne bilo kakve hrane te građane dovodi u opasnost.

Radi se, kako pričaju Šipovljani, o nekoliko desetina zapuštenih životinjama vlasnika Ilije Grahovca, javnosti poznatog kao Zmaj od Šipova i učesnika rijaliti programa. Iz inspekcije kažu da više ne znaju šta im je činiti, jer on ignoriše prekršajne naloge.

Za komentar Ilije Grahovca novinari su ostali uskraćeni jer je juče bio nedostupan na mobilni telefon.

Kako Nezavisne novine saznaju, ovo nije prvi put da gladne krave, bikovi, ali i konji u potrazi za hranom silaze sa snijegom prekrivenih pašnjaka, gdje ih i zimi ostavlja, i tako gladne hodaju ulicama zauzimajući glavne saobraćajnice i dovodeći u opasnost vozače i pješake, a posebno djecu.

Na snimcima i fotografijama se jasno vide bikovi i krave koji opušteno ulaze u kružni tok dok pored njih trče djeca, te kako životinje traže bilo kakvu zelenu travku tik ispred opštinskih institucija.

“Konji i krave Ilije Grahovca noću su mi više puta hodali po dvorištu, sve su mi ugazili oko kuće i napravili blato, a kada sam ih pokušala otjerati jedna kobila se tako izdigla i zamahnula prednjim nogama da me strah paralisao”, ispričala je mještanka naselja Sarići i dodala da je odmah pozvala policiju.

Dodaje da se gladne životinje cijelu zimu nalaze u užim dijelovima grada te da nikad nisu zatvorene u štalu, a viđaju ih i u blizini škola i na gradskom igralištu.

Rajko Vujnić, šef Odsjeka za inspekcijske poslove u opštini, potvrdio je za Nezavisne da je ovaj problem vrlo specifičan te da su uradili sve što je u njihovoj nadležnosti i potražili pomoć policije, jer sami ne mogu riješiti neprijatnu situaciju sa stokom Ilije Grahovca.

Nije to prvi put, mi smo mu i ranije upućivali prekršajne naloge, ali radi se o jednoj specifičnoj ličnosti i jako je teško s njim sarađivati. Pisali smo prekršajne naloge, izadali rješenje o zabrani, ali, znate, radi se o čovjeku kojem ništa ne znači prekršajni nalog”, kazao je Vujnić.

Dodaje da su tokom vikenda ponovo reagovali u saradnji s policijom te da su inspekciji vezane ruke jer fizički nisu u mogućnosti ukloniti životinje s ulica.

“On obeća da će ih odvesti negdje dalje od grada, čak ih jedno vrijeme zimus nije bilo, ali, evo, opet su se vratile sada kako je pao snijeg i nemaju hrane”, kaže Vujnić.

Zmaj tjera stoku kroz centar grada

Šipovo, Zmaj tjera stoku kroz centar grada, zaustavljaju se na kružni tok i pasu

Gepostet von Uživo sa balkanskih ulica am Samstag, 24. März 2018

Više vijesti