Izgovorili sudbonosno “DA” u dobojskom zatvoru

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Mlada u bijelom sa buketom u ruci, matičar, kumovi, svadbena torta – ali umjesto svadbenog salona soba za posjete dobojskog zatvora.

Mladoženja u zatvorskoj jedinici broji četvrti mjesec trogodišnje kazne za razbojništvo. Ali to mladu nije spriječilo da kaže “da”.

– Isplati se čekati. Ja sam zadovoljna današnjim danom, svidjelo mi se sve ovdje zahvalan sam, iznenadila sam se da će ovako biti, sretna sam. Meni je bitno da se mi volimo. Najbitnija je porodica – , kaže Sanja Vuijićić.

Za mišljenje sredine, ne mare. O svadbi uz prisustvo zatvorskih čuvara, baš i nisu maštali, ali im nisu poremetili najvažniji dan, prenosi Atv.

– Zajedno smo već 5 godina, imamo dvije djevojčice, da, tu sam i zatvoru, ovo je sve dobro sve dobro funkcioniše – , rekao je Boris Marilović.

Nesvakidašnji zahtjev Uprava zatvora dobila je prije mjesec dana. Umjesto mladoženje službeno su zatražili potrebnu dokumentaciju, a ni na daru nisu štedjeli.

– Od domaćina je posjeta bez nadzora i vrijeme koliko žele da provedu zajedno. Jedan porodični ručak, druženje u porodičnoj atmosferi – , kaže Branko Miletić, upravnik KPZ Doboj.

I matičar i odbronik prizunaju da im je današnja vjenčanje, najneobičnije u karijeri. Treme i znatiželje bilo je više nego kod mladenaca.

– Svakako neko interesovanje je budilo u meni, ništa posebno izuzev osim da vidim kako će sve proteći – , rekao je Zoran Ristić, odbornik na vjenčanju.

Posljednje vjenčanje u dobojskom KPZ – u imali su kažu prije šest sedam godina. Slučajno ili ne, mladenci su, kao i današnji, bili sa područja Dervente, a koliko znaju, ta ljubav i danas traje.

Više vijesti