“Izmještanje crkve u Konjević Polju biće završeno danas”

Radovi u Konjević Polju kod Bratunca u vezi sa izmještanjem crkve Usekovanja glave Svetog Jovana Krstitelja danas će biti završeni i lokacija uređena, rekao je vlasnik bratunačke firme “Trend” Danko Mirović.

On je istakao da su dobili blagoslov Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma i da se pristupilo izmještanju crkve.

“Bez blagoslova niko nije htio da pristupi radovima. Ovo nije rušenje nego izmještanje crkve jer se materijal odvozi u Bratunac na lokaciju gdje će se graditi novi hram korištenjem dijela ovog materijala koji je upotrebljiv”, objasnio je Mirović.

U Konjević Polju kod Bratunca danas je u toku izmještanje Crkve Usekovanja glave Svetog Jovana Krstitelja čime se realizuje presuda Međunarodnog suda za ljudska prava u Strazburu.

Tužbu za uklanjanje crkve podnijela je Fata Orlović, a rok za izvršenje sudske odluke bio je prvi april prošle godine, ali nije ispoštovan zbog epidemije virusa korona.

Radnici i mehanizacija više firmi danas je angažovana na izvođenju radova oko uklanjanja crkve i prevoza materijala.

Vezani članci

Trump: A da zaražene koronom pošaljemo u Guantanamo?

Visokoin.com

Dr. Gavrankapetanović: Očekujemo 4. val, svaki dan se spremamo za njega

Visokoin.com

Sarajevo poklonilo dječije igralište Banjaluci, a Stanivuković najavio poseban poklon: Humana česma gdje vi budete htjeli

Visokoin.com

Marjanović oštro odgovorio Čavari: Vi ste samo legitimni predstavnici svojih osobnih i stranačkih HDZ interesa

Visokoin.com

ŠOK PRIZNANJE U EMISIJI! Kristina trudna sa Kristijanom!

Visokoin.com

Hadžić: Demografsko istrebljenje

Visokoin.com