Izraelska vojska ubila 14-godišnjeg Palestinca na granici Gaze

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Jedan palestinski tinejdžer ubijen danas izraelskom vatrom tokom sukoba i demonstracija duž granične ograde koja odvaja Izrael od pojasa Gaze, saopštilo Ministarstvo zdravlja na toj palestinskoj teritoriji kojom vlada Hamas.

Četrnaestogodišnji Hasan Šalabi je pogođen u grudi istočno od Kan Junisa, navodi se u saopštenju i dodaje da je još osam drugih Palestinaca ranjeno duž grnice.

Izraelska vojska je rekla da je protestovalo više od 6.500 Palestinaca i da je bilo nasilja duž nekoliko metara visoke granične ograde koja je pod jakom stražom izraelskih vojnika.

Palestinci su bacali kamenice i zapaljive naprave na vojnike raspoređene sa druge strane ograde koji su ih rastjerivali sredstvima za rasturanje nereda i bojevom municijom, rekao je vojni portparol.

Protesti na granici Gaze protiv izraelske i egipatske blokade traju od kraja marta prošle godine, a održavaju se jednom sedmično.

Najmanje 248 Palestinaca je ubijeno od tada izraelskom vatrom, najviše njih duž grance, a drugi su izgubili život u izraelskim udarima iz vazduha u odgovoru na napade iz Gaze. Dva izraelska vojnika ubijena su za to vrijeme.

Izrael optužuje ekstremistički Hamas da podstiče proteste i tvrdi da samo brani svoju granicu.TOP VIJESTI

Više vijesti