Izrečene sankcije za još tri političke stranke

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Na osnovu Izvještaja o izvršenoj reviziji finansijskih izvještaja političkih stranaka za 2015. godinu, Centralna izborna komisija BiH danas je zbog kršenja pojedinih odredbi Zakona o finansiranju političkih stranaka novčano kaznila još tri političke stranke.

Riječ je o Hrvatskoj seljačkoj stranci sa 1.000 KM, Narodnoj stranci Radom za boljitak sa 1.000 KM i Socijaldemokratskoj partiji BiH sa 3.500 KM

Izvještaji o izvršenoj reviziji finansijskih izvještaja političkih stranaka za 2015. godinu, na osnovu kojih su izrečene sankcije, dostupni su javnosti na web stranici Centralne izborne komisije BiH, www.izbori.ba.

Danas donesene odluke o izricanju sankcija nisu pravosnažne i protiv odluka se može podnijeti žalba Apelacionom odjelu Suda BiH u roku od 15 dana od dana prijema odluke, saopćeno je iz CIK-a.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.