Izvještaj BIHAMK-a: Stanje na putevima u BiH

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Zbog protesta građana i dalje je u prekidu odvijanje saobraćaja na petlji Šićki Brod kod Tuzle, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Stanje na cestama 02. mart 2018. u 19:35 sati:

– Zbog ledene kiše koja pada, upozoravamo na mjestimično zaleđen kolovoz. Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama, a izdvajamo šire područje Livna, Kupresa i Tomislavgrada. Na dionicama u višim predjelima u zapadnim krajevima naše zemlje ima ugaženog snijega na kolovozu.

– Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta na snazi je zabrana saobraćaja za vozila preko 3,5 t na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje.

– Na snazi su zimski uvjeti za vožnju, pa u skladu s tim dolazi do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uvjeta za sigurno saobraćanje. Također u slučaju potrebe, autobusi i teretna vozila moraju imati lance na pogonskim točkovima na planinskim prevojima.

– Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama. Vozačima savjetujemo da vožnju prilagode trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

– Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

– Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Više vijesti