Izvršenim pretresom pronađena opojna droga u Visokom

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Službenici Policijske stanice Visoko su u proteklom periodu poduzimali operativne mjere i radnje na suzbijanju i preveniranju posjedovanja i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava, te prikupljanju saznanja o licima koja se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela.

U okviru naznačenih aktivnosti, došlo se do određenih operativnih saznanja da se lice S.A. bavi nedozvoljenim aktivnostima u vezi zloupotrebe droga, te se, postupajući po prikupljenim informacijama, pristupilo preduzimanju niza operativno-taktičkih mjera i radnji s ciljem provjere istih. U skladu sa prikupljenim informacijama, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Visokom, dana 14.07.2015. godine, u ulici Novobrdska, izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi navedeno lice. Prilikom pretresa policijski službenici su pronašli sljedeće predmete:

jedan prazan okvir za metke,digitalnu vagu,dvadesetpet paketića sa bijelim prahom koji svojim izgledom asocira na opojnu drogu “speed”, bruto težine 20,90 grama, pripremljenih za daljnju prodaju i
pvc kesu, u kojoj se takođe nalazio bijeli prah, koji svojim izgledom asocira na opojnu drogu “speed”, bruto težine 72,30 grama.

Visoko_mup_pretres1

Lice S.A., rođeno 1994. godine, iz Visokog, je nakon pretresa lišeno slobode i sprovedeno u službene prostorije Policijske stanice Visoko, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Sporna materija je izuzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, navedeno lice će od strane Policijske stanice Visoko biti prijavljeno Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo “Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. KZ FBiH.

(MUP ZDK)

Više vijesti