Izvučeno tijelo iz rijeke Bosne

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona oglasilo se danas nakon pronalaska beživotnog tijela nepoznatog muškarca u rijeci Bosna u blizini Visokog.

Kako piše u saopštenju, danas u 11,15 sati, dežurna služba Policijske stanice Visoko je obaviještena od strane građana, da je u mjestu Čekrekčije, u rijeci Bosni, zapaženo beživotno tijelo. Odmah nakon zaprimljene dojave na navedeni lokalitet su upućeni policijski službenici koji su obezbjedili lice mjesta do dolaska uviđajne ekipe, kao i timovi Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

O događaju je odmah obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, koji je zajedno sa uviđajnom ekipom Policijske stanice Visoko izašao na lice mjesta.

Od strane pripadnika Profesionalne vatrogasne brigade Visoko je izvučeno tijelo muške osobe na obalu rijeke Bosne. Nakon izvršenog uviđaja, po nalogu dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona beživotno tijelo je prevezeno u prosekturu JKP “Gradska groblja” Visoko, gdje će biti izvršena identifikacija i obdukcija, saopšteno je.

Nezvanično, radi se o Irhanu Foči koji je pao u rijeku Miljacku u sarajevskom naselju Dolac Malta.

Više vijesti