Jablanica: Proglašeno stanje prirodne nesreće

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Na prijedlog Općinskog stožera civilne zaštite Jablanica, načelnik te općine donio je odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće na cijelom području Općine Jablanica.

Stanje prirodne nesreće na području općine Jablanica izazvano je velikim padavinama koje su zahvatile to područje 2. i 3. februara, te pričinile veliku materijalnu štetu na cestovnoj infrastrukturi, te građevinskim i drugim objektima.

Odlukom se zadužuje općinska komisija da u skladu s Pravilnik o jedinstvenoj metodologiji za procjenu šteta od prirodnih nesreća izvrši procjenu nastale štete, te sačini elaborat.

Također, odlukom se zadužuje Služba civilne zaštite općine Jablanica da kontinuirano prati stanje na terenu te predlaže Općinskom stožeru civilne zaštite, mjere i aktivnosti koje će se dalje poduzimati u cilju zašite i spašavanja ljudi kao i materijalnih dobara.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.