Jajčanka u utrci za titulu “Germany’s Next Topmodel 2018.”

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Jajčanka Ivana Rajić-Hrnjić ušla je među 50 takmičarki koje se bore za titulu „Germany’s Next Topmodela“ za 2018. godinu.

– Posljednje dvije godine živim u Njemačkoj, kao i brojni građani BiH otišla sam za boljim životom. Od 16. godine učestvovala sam na raznim izborima ljepote – govori Rajić-Hrnjić.

Domaćin ovog popularnog šoua je supermodel Heidi Klum, a djevojke koje stignu do finala dobiju mogućnost da rade s poznatim svjetskim dizajnerima i prošetaju najpopularnijim modnim pistama.

– Već 12 godina pratim „Germany’s next Top Model by Heidi Klum“, jednu od najgledanijih emisija u Njemačkoj, ali i šire. Ona traži svake godine nove modele, nova lica, koja će osvajati svjetske modne piste. To je uvijek bio moj san, učestvovati na ovom prestižnom takmičenju. Sada, kada već živim u Njemačkoj, moj san se činio realnijim – ističe ona.

Prijavila se na nagovor supruga Sanela, a smatra da je to velika šansa koja joj može pomoći u njenoj karijeri.

Gledaoci će moći pratiti takmičenje od 8. februara na njemačkoj televiziji „ProSieben“.

– Otišla sam na prvi kasting koji je bio u Hanoveru i prošla dalje, a mojoj sreći nije bilo kraja. Uvijek je uz mene moj suprug Sanel, koji je i moja najveća podrška. Iz jednog kastinga u drugi na kraju završim u top 50 najljepših djevojaka u Njemačkoj. I cijela ova priča će početi na Karibima – ističe Ivana.

U 13. sezoni šoua „Germany’s Next Topmodel“ članovi žirija su

Tomas Hayo i Michael Michalsky, dok je predsjednica žirija Heidi Klum.

– Mihael i ja smo naš tim veoma pažljivo odabrali. Pokazat ćemo Heidi veliki broj jakih ličnosti koje imaju šansu da postanu top-modeli – rekao je Hayo za „Pro Sieben“.

Više vijesti