Jaki udari vjetra u jugozapadnim krajevima zemlje

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Na jake udare vjetra ovoga jutra upozorava se na putevima u jugozapadnim krajevima zemlje.

Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja i napominje da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15. aprila.

Danas počinju radovi na mostu ispred naplatnog mjesta Zenica jug, na autoputu A-1. Za vrijeme ovih radova, saobraćat će se jednom trakom, naizmjenično.

Mole se vozači da unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

Potpuna zabrana kretanja u BIH na snazi je od 20.00 sati do 05.00 sati ujutro.

Pojačana je frekvencija teretnih vozila na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška.

Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su određene kategorije ljudi (zdravstveni radnici, lica kojima je potrebno liječenje, prekograničnih radnika, službi i timova civilne zaštite, pripadnika snaga NATO-a i drugih zemalja partnerstva za mir, kao i NATO štaba u BiH, osoba s boravkom u BiH, osoba koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osoba koje imaju izdatu dozvolu od Vijeća ministara).

Privremeno su zatvoreni svi granični prelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Srbija je zatvorila granične prijelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prijelaza: Vardište, Karakaj i Rača, saopćeno je iz BIHAMK-a.TOP VIJESTI

Više vijesti