Jasmin Dlakić: Načelnik općine Visoko obmanjuje javnost!

Poštovani sugrađani!

Dana 26.09.2012. godine na TV Visoko u emisiji aktuelnosti objavljen je prilog o realizaciji projekta vodosnabdjevanja četiri MZ (Kološići, Liješeva, Orašac i G. Zimča) u zajedničkom projektu općina Fojnica, Kiseljak i Visoko, te je naglašeno da postoji Odluka Općinskog vijeća Visoko i sredstva od 800.000 KM.

Kao društveno odgovoran vijećnik Općinskog vijeća Visoko dužan sam da upoznam moje komšije i sugrađane da ova aktivnost predstavlja klasičnu prevaru svih stanovnika pomenute četiri MZ-e koju aktuelni načelnik gosp. Munib Alibegović kao i do sada po poznatom receptu koristi kao predizbornu priču, po četvrti put.

Kreditna sredstva su bila odobrena za realizaciju projekta pomenute tri općine koje su trebale da se napajaju s vodom iz Fojnice, a za koje općinu Visoko pripada 800.000 KM.

Ovaj projekat je propao, to je prava istina, upravo zbog inertnosti aktuelnog načelnika po pitanju ove problematike, te sam dužan da kao vijećnik svih građana ove općine upoznam javnost o predizbornim neistinama i lažnim obećanjima koja slušamo već osam godina i po četvrti put u predizbornim kampanjama.

Općinsko vijeće je na svojoj 44. tematskoj sjednici održanoj dana 30. juna 2012. godine usvojilo izvještaj Službe mjesnih zajednica na kojoj je isto upoznato, a za što su odobrena sredstva, za vodoistražene radove na lokalitetima ovih mjesnih zajednica.

Poštovani sugrađani, molim Vas da pogledate obećanja aktuelnog načelnika gosp. Muniba Alibegovića i stranke kojoj je pripadao u predizbornoj kampanji 2008. godine i da provjerite šta su od toga realizirali.

U prilogu ovog demantija kao argument dostavljam kopiju Odluke broj: 01-25-1055/11 od 06.12.2011. godine koju je Općinskom vijeću Visoko dostavilo Općinskog vijeće Fojnica na naš zahtjev da se konačno očituju o ovom projektu, Izvod iz zapisnika 39. sjednice Općinskog vijeća Visoko održane 09.02.2012. godine i dio izvještaja Službe MZ-a koja govori o vodosnabdjevanju ove četiri MZ.

S poštovanjem, Dlakić Jasmin.

[mudslide:picasa,0,visokoin,5792843224428507537]

 

Vezani članci

VISOKO: U porodičnoj kući pronađeno beživotno tijelo

VISOKOIN.COM

PROMOVISANA MONOGRAFIJA “VISOKO I OKOLINA KROZ HISTORIJU II – OSMANSKI PERIOD”

VISOKOIN.COM

Tradicionalni rafting Eko-Vikinga i otkrivanje spomen ploče Adnanu Džafiću

VISOKOIN.COM

Ekipa “Bosanskog viteza” uputila čestitku povodom Dana državnosti BiH

VISOKOIN.COM

Tarik Halilović: Opozicija je ujedinjena, građani Visokog moraju biti na prvom mjestu inače Statut neće proći

VISOKOIN.COM

Jasmin Sirčo: Arhitektura je uvijek odraz društva i konteksta iz kojeg dolazi

VISOKOIN.COM

Unesite komentar