Jasminu našli u zamrzivaču nakon 19 godina: Sinoć uhapšena njena sestra

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Policija u Hrvatskoj uhapsila je 45-godišnju ženu koja se sumnjiči za ubistvo Jasmine Dominić, čije je tijelo 19 godina nakon nestanka pronađeno u zamrzivaču u porodičnoj kući u selu Palovac.

Kako javljaju Međimurske novine, u subotu navečer je zbog sumnje u ubistvo uhapšena 45-godišnjakinja s područja Općine Mala Subotica.

Isti medij javlja kako je, prema neslužbenim informacijama, riječ o sestri Jasmine Dominić, Smiljana D. iz Palovca, koja je rođena 1974. godine.

Zajedno sa Smiljanom priveden je i njen muž, ali nakon obavljenog razgovora, samo je ona uhapšena kao osumnjičena za ubistvo.

Podsjetimo, jučer je u porodičnoj kući u selu Palovcu u Međimurju danas je otkriveno mrtvo tijelo. Truplo je otkriveno u porodičnoj kući u jednom zamrzivaču.

Na adresi na kojoj je tijelo nađeno živjela je Jasmina Dominić, djevojka koja je nestala 2000. godine. Pošto se njoj davne 2000. gubi svaki trag, a još se uvijek vodi u evidenciji nestalih osoba, postoji sumnja da mrtvo tijelo u zamrzivaču pripada upravo njoj. To znači da je tamo ležala gotovo 19 godina, a da niko ništa nije znao.

Leš je, prema navodima komšija, otkrio budući suprug Jasminine nećake.

Trenutno postoji više informacija o tome kako je do otkrića došlo. Prema jednoj verziji, nakon nestanka struje iz škrinje se osjetio jak smrad. Za sada nije poznato ko je policiji prijavio da se u škrinji nalazi truplo.TOP VIJESTI

Više vijesti