Jasna Diklić održala radionicu s mladim visočkim glumcima

Škola glume koju organizira Udruženje mladih ljubitelja scenskih umjetnosti “Confero”, počela je s radom jučer, nakon kraće pauze, dok je za mlade polaznike čas glume danas održala glumica Jasna Diklić.

Polaznici kao i članovi srednjoškolske scene Udruženja “Confero” uživali su na času na kojem su se predstavili različitim zadacima.

“Prvi put sam ovdje. Mislim da ova djeca imaju potencijala za rad koji bi podrazumijevao dramsku radionicu. Zadala sam im vježbe kako pristupiti radu u radionici. Iz dugogodišnjeg iskustva rada s mladima mogu osjetiti njihove potencijale”, rekla je glumica Jasna Diklić.

Istakla je da je za polaznike te škole najvažnije da se kroz rad oslobode treme na sceni, da se zaigraju i ono što su naučili prezentiraju na najbolji način.

“Škola glume je dobra prilika za mlade ljude, način informiranja o tome šta je to teatar, ali i dobra prilika da se oformi grupa mladih ljudi, koji će u narednom periodu na viši nivo podići kulturnu svijest u ovom gradu”, rekla je.

Diklić je izdvojila predstojeći Internacionalni festival srednjoškolskog dramskog stvaralašta pod nazivom “Juventa fest” s nadom da će se upravo na tom festivalu ponovo sresti s mladim visočkim glumcima.

(VisokoIN)

Vezani članci

VISOKO: U porodičnoj kući pronađeno beživotno tijelo

VISOKOIN.COM

PROMOVISANA MONOGRAFIJA “VISOKO I OKOLINA KROZ HISTORIJU II – OSMANSKI PERIOD”

VISOKOIN.COM

Tradicionalni rafting Eko-Vikinga i otkrivanje spomen ploče Adnanu Džafiću

VISOKOIN.COM

Ekipa “Bosanskog viteza” uputila čestitku povodom Dana državnosti BiH

VISOKOIN.COM

Tarik Halilović: Opozicija je ujedinjena, građani Visokog moraju biti na prvom mjestu inače Statut neće proći

VISOKOIN.COM

Jasmin Sirčo: Arhitektura je uvijek odraz društva i konteksta iz kojeg dolazi

VISOKOIN.COM

Unesite komentar