Javni poziv za kupovinu Ropbne kuće ˝VEMA˝

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Agencija za privatizaciju Zeničko – dobojskog kantona obavještava javnost da je objavljen Javni poziv za iskazivanje interesa za kupovinu Ropbne kuće ˝VEMA˝ Visoko, u maloj privatizaciji, vlasništvo preduzeća ˝Velepromet – maloprodaja˝ dd Visoko. Tekst javnog poziva sa svim potrebnim informacijama i kontakt osobama dostupan je svim zainteresovanim na Web stranici Agencije za privatizaciju u Federaciji BiH www.apf.com.ba .

JAVNI POZIV

ZA ISKAZIVANJE INTERESA ZA KUPOVINU ROBNE KUĆE “VEMA” U VISOKOM

U MALOJ PRIVATIZACIJI

Pozivamo potencijalne ponuđače, koji shodno članu 12. Zakona o privatizaciji preduzeća (“Službene novine Federacije BiH”, broj: 27/97-4/09) imaju pravo učešća u privatizaciji, da iskažu interes za kupovinu Robne kuće “VEMA” u Visokom.

Adresa predmeta: Ulica Branilaca broj 19, Visoko

Prodavac: “Velepromet-maloprodaja” dd Visoko

Kratak opis predmeta: Objekat je izgrađen i pušten u funkciju 1982. godine. Prema nalazu vještaka, objekat se sastoji od podruma, prizemlja i šest etaža ukupne površine 8.838 m², od čega je 6.500 m² prodajnog i skladišnog prostora. Oko objekta je izgrađen parking prostor površine 5.390 m², sve izgrađeno na k.č. 1694/1 Zk uložak br. 5910. U toku i poslije rata, objekat je pretrpio znatna materijalna oštećenja, međutim, njegovi vitalni elementi nisu ugroženi, što je potvrđeno i stručnim atestima.

Uz ovaj poziv se objavljuje i građevinski opis predmeta prodaje sa procjenom vrijednosti.

Napomena: Ovaj poziv kao i prispjela ponuda nisu obavezujući.

Ostale informacije:

Potencijalni ponuđači svoj interes za kupovinu predmeta prodaje mogu izraziti dostavom pisma namjere, u roku od 30 dana od dana objavljivanja na internetu, odnosno najkasnije do 11.01.2013. godine, na adresu Agencije za privatizaciju u Zeničko-dobojskom kantonu, Zmaja od Bosne bb, Zenica, u zatvorenoj omotnici sa obaveznom naznakom “Iskazivanje interesa za kupovinu RK “VEMA” Visoko”.

Dodatne podatke i uvid u dokumentaciju zainteresovani mogu dobiti u Agenciji i od Prodavca.

Kontakt telefon u Agenciji za privatizaciju ZDK: 032 243-117; direktor Nurudin Smajlagić, dipl.oec.

e-mail kapzdk@bih.net.ba

Kontakt telefon u “Velepromet-maloprodaja” dd Visoko: 032 738-736; direktor Faruk Čehajić.

(VisokoIN)

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.