Jedan od najskupljih razvoda: Saneli Jenkins 190 miliona eura!

Jedan od najskupljih razvoda u istoriji se ispostavio i kao jedan od – najsretnijih! Britanski bankarski ekspert Roger Jenkins se ovih dana zvanično rastao od svoje supruge, Bosanke Sanele Jenkins kojoj je velikodušno prepustio pola imetka od 380 miliona eura. Sanela je, zauzvrat, velikodušno pozdravila njegovu novu ljubav – australijskog supermodela Elle MacPherson.

Bivši supružnici tvrde da su i dalje najbolji prijatelji i da su imali “najsretniji razvod svih vremena”. Roger je u medijima nahvalio svoju bivšu ženu kao divnu majku i lojalnu suprugu, a ona mu je uzvratila tako što je rekla da je oduševljena njegovom vezom sa australijskom manekenkom Elle MacPherson.

– Sve je sjajno, život je dobar, Roger je divan. Pokazao je da je klasa do kraja. On je bio i uvijek će biti moj najbolji prijatelj. On je otac moje djece i ja ću ga zauvijek voljeti – kazala je Sanela prijateljima, koji su potvrdili da se par zaista rastao u miru.

Roger Jenkins i Elle MacPherson su nedavno primijećeni na zajedničkom odmoru na Ibizi, a mnogi smatraju da je njihova veza na putu ka bračnoj luci.

– Sanela je oduševljena što je Roger našao sreću uz Elle. Svi smo mislili da će je to pogoditi, ali ona je presretna. Elle joj se stvarno dopada i želi da Roger bude sretan – ispričao je Sanelin prijatelj britanskim tabloidima.

Prije nego što se obogatio kao finansijski ekspert, Roger Jenkins se bavio ragbijem. Slavnu manekenku je i privuklo to što s njim dijeli ljubav prema sportovima na otvorenom.

Uprkos činjenici da je bivšoj ženi isplatio polovinu svog bogatstva, Roger Jenkins i dalje ostaje jedan od najbogatijih Britanaca. Na listi najimućnijih “Sunday timesa” našao se na 290. mjestu.

(VisokoIN)