da block

Jedna osoba stradala u saobraćajnoj nesreći

da block

Jučer se na prostoru općine Ilidža dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je jedna osoba izgubila život.

Kako je saopćeno iz MUP-a KS, dana 14.05.2018.godine u 16,30 sati u ulici Plandište, općina Ilidža, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do sudara putničkog motornog vozila marke “Peugeot” Partner, reg. oznaka E36-M-580, kojim je upravljao vozač E.R., rođen 1961.godine u Sarajevu, nastanjen u Istočnom Sarajevu i autobusa marke “MAN”, reg oznaka E31-J-512, kojim je upravljao vozač A.A., rođen 1980. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, nakon čega dolazi do skretanja autobusa u desnu stranu i udara u zaštitnu metalnu ogradu.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi na licu mjesta smrtno je stradao vozač E.R., a smrt je konstatovana od strane ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

Tijelo preminulog je vozilom KJKP “Pokop” prevezeno u prosekturu Bare, gdje će se po naredbi tužioca izvršiti obdukcija. Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke, saopćeno je iz MUP-a KS.