Još jedna prevara Batkove ‘Otvorene mreže’?! Nura Vrabac tvrdi: ‘Uzeli su mi 44.000 KM, nikad ih nisu uplatili za transplataciju!’

Nura Vrabac-Halimanović iz Sarajeva godinama čeka na transplantaciju bubrega, a šansu za izlječenje potražila je i preko NVO Otvorena mreža, koju je osnovao i vodio Almir Čehajić-Batko. Međutim, u postu koji je prije nekoliko dana objavila na svom Facebook profilu tvrdi da je prevarena te da je na račun Otvorene mreže uplatila 44.000 KM koje nikada nisu dalje plaćene za transplataciju.

U FB postu od 12. avgusta ove godine ona navodi:

– Juče sam dobila odgovor iz Francuske da mi Otvorena mreža nije uplatila moj novac nikad za transplataciju… Život su mi uništili, a i dalje čovjek na slobodi. Postojili u ovoj državi iko ko može ovaj kriminal zaustaviti? Evo vam čist dokaz koliko sam uplatila – napisala je Nura Vrabac-Halimanović te priložila svu dokumentaciju koju posjeduje.

Objavila je fotografije ugovora kojeg je sklopila sa Otvorenom mrežom koju, prema navodima iz tog dokumenta, predstavlja Almir Čehajić Batko. Prema ovom ugovoru ona je obavezna uplatiti na račun Otvorene mreže 44.000 maraka, dok se Otvorena mreža obavezala da će platiti fakture za njeno liječenje.

Uz ugovor je objavila i dvije uplatnice. Na jednoj se se vidi da je na račun NVO Otvorena mreža uplaćeno 44.000 maraka, a na drugoj se vidi uplata od još 36.000 KM.

U izjavi za Avaz, Nura Vrabac-Halimanović je rekla da je iznos od 44.000 KM platila “iz svog džepa”, odnosno da se ne radi o novcu prikupljenom putem bilo kakve humanitarne akcije.

Na kraju, objavila je i dopis koji je dobila iz Univerzitetskog bolničkog centra u Nici, a kojim je obavještavaju da im nikada nije uplaćen nikakav novac za njeno liječenje te je zbog toga skidaju sa liste za transplantaciju, a možete ih pogledati u nastavku…


 

Unesite komentar