Još nezadovoljnih korisnika raskida ugovore sa United grupom! Groblje Telemach antena širom BiH!

Kablovski operator Telemach jednostrano je prekršio ugovor sa hiljadama korisnika i pred Novu godinu ukinuo je kanale Arena sport bez objašnjenja.

Koliko su ljudi razočarani ovakvim postupkom govore i reakcije na društvenim mrežama i grupe nezadovoljnih korisnika, koje broje više od 10.000 ljudi.

Kako nisu dobili niti objašnjenje zašto su ostali bez omiljenih sportskih kanala, niti su im računi umanjeni, korisnici su odlučili da ugovore raskinu.

O količini nezadovoljstva govori i činjenica da sobom nose i satelitske antene pred poslovnice Telemacha kako bi raskrstili sa kompanijom koja nije ispoštovala ugovor koji je sama i potpisala.

Ovakve scene već danima se viđaju širom BiH.

Inače, kompanija Telemach posluje u okviru United Grupe u Bosni i Hercegovini čiji su servisi EON i Total TV, a emituju sadržaj televizija i portala N1 i Nova BiH.

Arena Sport je saopštila da je saradnju prekinuo Telemach iz neobjašnjivih razloga, te da se ne pregovara o nastavku saradnje.

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) primila je izjašnjenje operatera Telemach, i to tek nakon što su im uputili pismeni zahtev.