Josip Pejaković predvodi motoriste u novom spotu Zone isključenja

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Popularni goraždanski rock bend „Zona isključenja“, koji više od dvadeset godina traje na bh. muzičkoj sceni, danas je premijerno predstavio spot za pjesmu „Zauvijek mlad“ sa njihovog aktuelnog, trećeg studijskog albuma „Trenutak, sat, godina“.

Pjesmu „Zauvijek mlad“ napisao je basista benda Senko Borovac – Neni, a video je rađen u okviru produkcijske kuće Hayat, u režiji Anisa Mujanovića. Spot je realiziran u saradnji sa legendom i bardom bh. glumišta Josipom Pejakovićem, što je samo početak njihovog zajedničkog rada, te uz podršku bajkera iz Rajvosa MC.

– Videom za pjesmu „Zauvijek mlad“ nastavljamo sa promocijom albuma koji je izašao u decembru prošle godine. Priča spota govori o tome kako ljude kroz život vode slabosti, a ne prave vrijednosti, te se simbolikom naslanja na poruku o prolaznosti života koju opisuje sam album „Trenutak, sat, godina“. Veliku zahvalnost za nesebičnu podršku na ovom projektu dugujemo kompanijama Turbo Trade i Express Courier, koje su nam ukazale povjerenje- ističe klavijaturista i jedan od osnivača benda Dženan Hadžović – Hadjy.

Bendu koji uz Hadžovića čine još vokal Admir Hurem – Atko, basista Senko Borovac, bubnjar Jasmin Bešlija – Jasa i gitarista Omar Softić – Bole, ovo je treći spot nakon ekranizacije pjesama „Vila“ i „Moj svijet“, a u planu imaju i snimanje videa za naslovnu pjesmu sa albuma „Trenutak, sat, godina“.

U narednom periodu svi ljubitelji zvuka „Zone isključenja“ moći će uživati u njihovim svirkama na Festivalu u Goraždu početkom avgusta, te 11. avgusta u Sarajevu na Underground Rock Festu.

Više vijesti