Jovanović: Kad Clintonova i Ashtonova odu, vlast će se ponašati kao i do danas

Predsjednik srbijanske Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas da Srbija nakon posjete državne sekretarke SAD i šefice diplomatije EU nije ni za korak bliža političkim i ekonomskim reformama, trajnom rješenju problema Kosova i regionalnih izazova, sretnijoj sudbini kosovskih Srba.

“Naprotiv, danas smo još udaljeniji od politike koja bi promijenila Srbiju, koncepta koji bi našoj djeci omogućio da budu prva generacija koja će živjeti u trajnom miru, a društvu da se reformiše po uzorima razvijenog svijeta i rješava svoje probleme na uređen način”, rekao je Jovanović, a prenio LDP.

On je kazao da je posjeta Hillary Clinton i Catherine Ashton bila prilika da oni koji upravljaju Srbijom progovore o budućoj političkoj orijentaciji zemlje i čvrstim savezništvima sa EU i SAD.

Prema Jovanovićevim riječima, vlast je tu priliku ponovo propustila, zadovoljavajući se “inferiornim komentarima koji treba da uvjere javnost u Srbiji u to koliko su značajni i važni”.

Lider LDP-a je ocijenio da su danas oni koji vode zemlju bili dužni da se brinu o budućnosti svih građana i jasnim porukama potvrde riješenost da Srbiju povedu u pravcu EU i članstva u NATO-a, i taj proces iskoriste kao šansu za trajne promjene, izgradnju nezavisnih i slobodnih institucija, slobodnog tržišta i modernog društva.

“Političari imaju pravo da promijene politiku, ali nemaju pravo da se, kada to učine, pretvaraju da su juče ušli u politiku i da prešućuju odgovornost za greške koje su u prošlosti pravili”, rekao je Jovanović i dodao da je sadašnjoj vlasti lični komfor važniji od sudbine zemlje.

“Kada posjeta prođe, ponašaće se kao i do danas – kombinujući zapaljivi nacionalizam i politikantsku potuljenost, ponavljajući fraze o nacionalnom jedinstvu, crvenim linijama, Srbija koja trune dezorijentisana između Brisela, Vašingtona i Moskve”, rekao je Jovanović.

(VisokoIN/Beta)

Vezani članci

Hamza Alić sportista godine u BiH

VISOKOIN.COM

Berlusconi: Bolje u zatvor nego na prinudni rad

VISOKOIN.COM

Čovjek preminuo nakon ujeda krpelja

VISOKOIN.COM

Srbija: Ugušili bebu i bacili je iz autmobila!

VISOKOIN.COM

U Beogradu novi slučajevi oboljelih od groznice Zapadnog Nila

VISOKOIN.COM

Španski mašinovođa optužen za smrt 78 ljudi

VISOKOIN.COM

Unesite komentar