JU „Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama“ ZDK pomogao porodici Husić iz Visokog

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Javna ustanova „Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama“ Zeničko-dobojskog kantona reagirala na apel koji je nedavno bio objavljen.

Nedavno smo pisali o teškom životu porodice Husić iz visočkog naselja Križ, koja godinama živi u nehumanim uvjetima i s bolesnom djecom.

Od petero djece u porodici, četvero je od jučer zbrinuto u Dnevnom centar za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama u Visokom.

Osim toga, iz ove Ustanove je organizirana posjeta porodici i tom prilikom je uručena pomoć u hrani i drugim potrepštinama.

A nakon što je izvršena kategorizacija poremećaja kod djece, za njih četvero je organiziran svakodnevni prevoz i smještaj u Dnevnom centru u Visokom. Postupak kategorizacije je još u toku ali u svakom slučaju Dnevni centar će voditi brigu i staranje za sve četvero djece porodice Husić.

Meldina Ugarak, direktorica Javne ustanove „Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama“ Zeničko-dobojskog kantona, i na ovoj način je manifestirala senzibilitet i odgovornost prema društvenoj stvarnosti.

Porodici Husić je na ovaj način olakšana životna svakodnevnica, a u rješavanju ostalih egzistencialnih problema angažirale su se i ostale institucije društvene zajednice i humani ljudi.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.