Julian Assange dobio dva sina dok je živio u Ambasadi Ekvadora u Londonu

Osnivač WikiLeaksa Julian Assange dobio je dvoje djece tokom života u Ambasadi Ekvadora u Londonu, potvrdila je njegova partnerica.

U videu koji je objavljen na stranici WikiLeaksa Stella Moris je kazala da je Assangea upoznala 2011. godine kada je postala dio njegovog pravnog tima, piše CNN.

“Bila sam u ambasadi skoro svaki dan i veoma dobro sam upoznala Juliana. Zajedno smo od 2015. godine. Zaljubili smo se. To je osoba koju najbolje poznajem na svijetu. On je izvanredan, velikodušan, vrlo nježan i drag”, kazala je Moris.

Otkrila je da imaju dva sina Maxa i Gabriela.

“Zasnivanje porodice je bila namjerna odluka da se sruše ti zidovi oko njega. I zamislite život izvan zatvora. Iako je za mnoge suludo osnovati porodicu u takvim okolnostima, za nas je to bio razuman čin. To je ono što stvarnost čini stvarnim. Kad Julian vidi djecu to mu daje mir”, rekla je Moris.

Dodala je da je zaljubljivanje bilo čin pobune i nije mislila da će ljudi razumjeti ekstremnu situaciju i pritisak s kojima se par suočava.

Julian Assange je iz Ambasade Ekvadora prebačen u zatvor Belmarsh u Londonu gdje se trenutno nalazi. U ambasadi je bio od 2012. godine kada mu je dodijeljen azil kako bi izbjegao izručenje Švedskoj gdje je optužen za seksualno zlostavljanje. Slučaj je odbačen, ali se Assange bojao izručenja SAD-u zbog svog rada u WikiLeaksu.