Juniorska košarkaška reprezentacija BiH savladala Crnu Goru

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, sinoć je poražena od Finske sa 86:84 u okviru prvog susreta četvrtfinalne faze Evropskog prvenstva B-divizije, tako da im je večeras trebala pobjeda protiv Crne Gore, a izabranici Nenada Markovića uspjeli su u tome.

Naš košarkaški nacionalni tim do 18 godina savladao je Crnu Goru sa 82:72. Prvu četvrtinu izabranici Nenada Markovića okončali su u svoju korist sa 23:15, a prenost su uspjeli sačuvati i nakon drugog perioda, koji je završen 18:14.

Crnogorci su u trećoj četvrtini pokušali nešto napraviti i smanji li su na devet poena razlike (59:50), no u posljednjem periodu naši košarkaši uspjeli su zadržati vodstvo (82:72) i tako se plasirati u polufinale Evropskog prvenstva B-divizije u Sarajevu.

Najefikasniji u našim redovima bio je Adin Vrabac sa 27 poena, a uz to je dodao i četiri asistencije i tri skoka, dok je odličan bio i Nedim Buza sa 21 poenom, te po tri asistencije i skoka. Treba spomenuti i double-double učinak Asima Ahmedića (jedanaest poena i deset skokova).