-1.5 C
Visoko
26. Januara 2022.

Jusko se oglasio nakon što mu je CIK oduzeo mandat

Povodom objavljenih informacija da je CIK oduzeo mandat opštinskog vijećnika u sarajevskoj Opštini Centar Ismiru Juski, jer je istovremeno i savjetnik ministra u Vladi FBiH, oglasio se i sam Jusko.

“Žao mi je što su me predstavnici CIK-a kontaktirali samo dan prije saopćavanja svoje odluke. Tom prilikom sam im predočio mišljenje iz 2013. godine u kojem sam dobio tumačenje da mogu prihvatiti vijećnički mandat. Međutim, novu odluku CIK-a, za koju sam saznao iz medija i čije obrazloženje očekujem, shvatio sam kao da CIK u novom kadrovskom sastavu ima drugačije tumačenje i da mi je oduzet mandat”, kazao je Jusko i dodao:

“S obzirom na to da je javnosti poznata moja politička biografija, istu obavještavam da ću se na ovu odluku žaliti Sudu BiH. I ne zbog želje da zadržim vijećnički mandat, nego da se ustanovi jedinstvena pravna praksa u ovakvim slučajevima – a moj nije usamljen – kako bi se izbjegla situacija da ista institucija daje različita tumačenja da li je u pitanju sukob interesa ili nije”.

Unesite komentar